Dovol Dodewaard verslikt zich in de stand van de ranglijst

DODEWAARD - De tegenstander, Aetos 7, van zaterdag 9 november stond op dat moment op de laagste plaats van de ranglijst. Puur naar deze stand gekeken, werd gedacht een behoorlijk aantal sets te kunnen winnen zonder al te veel moeite. Die verwachting werd in deze wedstrijd helaas niet waar gemaakt.

In de eerste set bleek al snel dat het niet zo makkelijk zou zijn. Dovol werkte hard om het eigen spelletje te kunnen gaan spelen. Steeds leek het erop dat dit zou lukken, maar dan kwam Aetos weer op voorsprong. Dit gebeurde verschillende keren en Aetos bleef stug doorgaan tot 21-25.

Dovol werd dus met de neus op de feiten gedrukt, maar herstelde zich. Een achterstand van 4-9 werd goedgemaakt. Er was daarna duidelijk meer druk vanuit Dovol waar Aetos geen antwoord meer op had en de omgekeerde stand werd bereikt: 25-21.

In de derde set was volleybal bij Dovol ver te zoeken waar Aetos dankbaar gebruik van maakte. De te gemakkelijke aanvallen en eenvoudige plaats ballen van Dovol waren voor Aetos totaal geen probleem en weer werd het 21-25.

In de vierde set lag de controle bij Dovol. Het was nog niet 'je van het', maar het lukte aardig. Na een paar mooie aanvallen en een goede verdediging kwam Dovol weer tot volleybal. Het ranglijst verschil was in deze set zichtbaar en zonder problemen maakte Dovol de set af: 25-16.

De setstand was dus 2-2 en alweer moest Dovol de gevreesde vijfde set spelen. Maar nu was hier weer controle over het spel en bij de veldwissel stond Dovol zelfs ruim voor. Het verschil werd wel kleiner door een goede opslag serie, maar het puntenverschil was voldoende om ook deze set te winnen: 15-9.