Afbeelding

Slordig DFS wint van DOS'37

Algemeen

OPHEUSDEN - Ook nu liet DFS weer twee gezichten zien. Voetballend was de thuisploeg de eerste vijfentwintig minuten beter dan de Vriezenveners. Na zestien minuten kwam Kiriwenno goed voor zijn man en tikte hij een voorzet vanaf links achter doelman Nitert tegen de touwen, 1-0.

Acht minuten later verzorgde Bokila de voorzet waarna spits Badjeck de 2-0 binnenschoot. Daarna bracht DFS zich onnodig in de problemen doordat meerdere spelers gingen lopen met de bal, deze verloren waarna de gasten voor de rust zomaar drie keer vrij voor doelman Van der Kracht opdoken, die twee keer prima redde en een poging in het zijnet zag eindigen.

In de tweede helft schoot De Kler van afstand over waarna wederom Kamphuis de DFS-doelman op zijn pad vond. DFS speelde matig, was onnauwkeurig in de passing en verloor te veel duels zodat de aansluitingstreffer van Te Morsche in minuut vijfenzestig een logisch gevolg was, 2-1 DOS’37 ging alles of niets spelen en zette druk op de thuisploeg. DFS vergat door slordig spel en egoïsme de zeeën van ruimte te benutten. De ingevallen Yaldiz schoot een keer naast en voorlangs terwijl doelman Nitert een inzet van Badjeck onschadelijk maakte. Na het laatste fluitsignaal konden de supporters opgelucht ademhalen en DFS weer drie punten bijschrijven op haar conto.

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Arjan Goorman, Aleksandar Lejic, Marijn de Kler, Jesse Edge, Michael den Heijer, Noë Bokila, Zefanho Kiriwenno (73. Alper Yaldiz), Cedric Badjeck, Furkan Alakmak (76. Fatih Ilkhan)