Logo gemeentenieuwsonline.nl

Peace Opus: muziek die je raakt !

ARNHEM - Peace Opus 'A million steps… towards peace': muziek die raakt!

Peace Opus, gecomponeerd door Teresa Takken in samenwerking met co-componist Tom Schipper is een romantisch-klassiek werk. Het wordt uitgevoerd door het Arnhems Symfonie Orkest NOVA onder leiding van Ghislain Bellefroid en projectkoor Peace Opus.

Teresa Takken werkte jaren aan Peace Opus, na eerdere succesvolle composities. Zij probeert haar muziek in te zetten voor hogere doelen. In Peace Opus wordt hoorbaar hoe de zoekende mens zich een weg door de woestijn kan banen naar vrede,verbinding en verzoening.

De De première van Peace Opus in september was een daverend succes. Het publiek ervoer ontroering, blijdschap en veel luistergenoegen. Het kunstwerk A million steps (10m x 1,50m) van Annemarie Kuster staat symbool in dit Peace Opus. Het grote schilderij gaat over mensen, hun beleving en de keuzes die gemaakt worden in het leven. Het doek is te zien tijdens het concert.

Wie bijna anderhalf uur de klank van vrede wil horen, is op zondag 24 november welkom in de Diaconessenkerk, G.A. van Nispenstraat 139 Arnhem. Toegang inclusief consumptie vijftien euro; kinderen 7.50 euro. Meer informatie staat op www.orkest-nova.nl.

Meer berichten