Logo gemeentenieuwsonline.nl
Beeldhouwen in de tuin van de KWA. (foto: Gerda Hendriks)
Beeldhouwen in de tuin van de KWA. (foto: Gerda Hendriks) (Foto: Gerda Hendriks)

Jubileumexpositie KWA in Stadhuis Arnhem

ARNHEM - ‘Variatie in eigenheid’, zo luidt de titel van de expositie, waarmee de KWA, Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars van 12 - 16 oktober haar vijftigjarig jubileum viert in de Burgerzaal van het Arnhemse stadhuis.

In 1969 werd de KWA opgericht met als doel ‘de kunstzinnige vorming van haar leden te bevorderen’. Nu, vijftig jaar later is het doel nog altijd hetzelfde gebleven. De vereniging heeft 300 leden uit Arnhem en wijde omgeving en is gehuisvest In het voormalige schoolgebouw aan de Kemperbergerweg in Schaarsbergen. In de verschillende ateliers zijn alle faciliteiten aanwezig voor diverse kunstvormen: schilderen en tekenen, model en portret, beeldhouwen, boetseren, grafische kunst en keramiek. De sfeervolle binnentuin doet dienst als buitenatelier.

Het kenmerkende van de KWA is de grote individuele vrijheid en flexibiliteit: iedereen, van beginner tot vergevorderd ‘vrijetijdskunstenaar’, volgt zijn/haar eigen ambitie, belangstelling en tempo en kiest zelf zijn activiteiten en frequentie van deelname. Professionele kunstenaars begeleiden de leden in hun kunstzinnige ontwikkeling.

Dit specifieke karakter van de vereniging komt tot uiting tijdens de expositie. De leden zijn vertegenwoordigd met één werk naar keuze. Gezamenlijk drukken de werken een variatie uit in disciplines, technieken, stijlen, thema’s en zijn een schakering van eigenheden.

De jubileumexpositie is te bezichtigen op 12 oktober van 14.00 – 17.00 uur en op 13 - 16 oktober van 11.00 – 17.00 uur.

Meer berichten