Logo gemeentenieuwsonline.nl

Between Two Rivers maakt de oversteek

ELST - Tijdens zonsondergang op vrijdag 27 september liep een afvaardiging van het Elster vrouwenkoor Between Two Rivers mee met de Sunset March. Hiermee brachten zij hun eerbetoon aan de 48 soldaten die in 1944 op die plek omkwamen tijdens Operatie Market Garden.

Barbershop-vrouwenkoor Between Two Rivers heeft haar naam ontleend aan haar standplaats Elst, tussen de Waal en de Rijn. Leden komen onder andere uit Nijmegen en Arnhem. Ze voelen een sterke verbondenheid bij de regio. Daarom droegen zij graag hun steentje bij aan het dagelijks eerbetoon aan de op deze plek gesneuvelde militairen.

Sunset March

Vanaf de Zuidoever van de Waal liep de March over de brug De Oversteek. In een ingetogen sfeer liep de trage mars onder leiding van een veteraan langs de 48 paren lichtmasten op de brug. Deze staan symbool voor de omgekomen militairen en worden dagelijks bij zonsondergang één voor één ontstoken. Bij het Waalcrossing monument volgde een minuut stilte. Op speciaal verzoek van deelnemers aan de Sunset March zong Between Two Rivers vervolgens a capella het indrukwekkende lied ‘Anthem’, dat gaat over vaderlandsliefde. Dat sloot naadloos aan bij het moment van bewust stilstaan bij de vrijheid die wij nooit als vanzelfsprekend willen aannemen.

Meer berichten