Logo gemeentenieuwsonline.nl
Hardloopgroep traint voor HeteRun. (foto: Johan Uittenhout)
Hardloopgroep traint voor HeteRun. (foto: Johan Uittenhout)

De vierde HeteRun

HETEREN - Op een druilerige woensdagavond bel ik aan bij de familie Roelofs om ze te interviewen over hun betrokkenheid bij de HeteRun. De familie Roelofs bestaat uit vier personen, te weten Diane, André, Meike en Milan. André en Meike nemen op 6 oktober deel aan de 5 km loop, moeder Diane ondersteunt de HeteRUN als ehbo-vrijwilliger.

Behalve het eerste jaar, is Diane bij alle edities van de HeteRun als ehbo-er betrokken geweest. Haar man André heeft in 2016 eerder aan de HeteRun deelgenomen. Toen liep hij een tijd van 30.22. Eigenlijk heeft André meer met mountainbiken, maar sinds kort heeft hij het hardlopen samen met dochter Meike opgepakt. Via Reflex hoorde hij over het begeleidingstraject van de Loper. Met een groep van twaalf deelnemers krijgen ze wekelijks training van professionele hardlooptrainer, Alida. Zij krijgen onder andere tips over een goede ademhaling, de juiste warming-up, de juiste looptechniek en een goede trainingsopbouw. Voor dertig euro krijgen ze acht keer begeleiding en gratis deelname aan de HeteRun. Naast de gezamenlijke training op woensdagavond loopt André twee à drie keer in de week alleen.

André en Meike vinden dat het hardlopen verslavend werkt. Meike zei al tegen haar vader; ‘Pap als de HeteRun voorbij is, gaan we toch gewoon door met hardlopen, hè’? André heeft zich twee doelen gesteld. Het eerste doel is om zijn eerdere tijd van 30.22 te verbeteren en het tweede doel is om volgend jaar met zijn dochter de 10 km te lopen. We gaan het zien…

Ook meedoen? Schrijf je dan snel in via www.heterun.nl.

Meer berichten