Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens)
Vrijwilliger en vluchteling. (foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk Overbetuwe zoekt vrijwilligers

OVERBETUWE - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek.

VluchtelingenWerk zoekt maatschappelijk begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in de gemeente Overbetuwe, waar zoveel voor hen nieuw is.
Als maatschappelijk begeleider help je bij het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsbesteding is twee dagdelen per week.

Wat bieden wij? Je maakt deel uit van een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam. Verder bieden wij ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma, de mogelijkheid om aanvullende cursussen en trainingen te volgen, een onkostenvergoeding en vooral boeiend en zinvol werk! Je kunt werkervaring opdoen en/of je kennis en ervaring inzetten voor anderen.

Interesse? Kijk dan voor meer informatie op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/overbetuwe en kijk bij de vacatures. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je kunt ook een mail sturen naar vrijwilliger-oost@vluchtelingenwerk.nl.

Meer berichten