Het Nijmeegs Koper Konsort. (foto: Rinie van den Boogaart)
Het Nijmeegs Koper Konsort. (foto: Rinie van den Boogaart) Foto: Rinie van den Boogaart

Concert kerk Hemmen

Algemeen

HEMMEN - Het laatste concert van dit seizoen in de Nederlands Hervormde Kerk van Hemmen zal plaatsvinden op zondag 8 september om 15.00 uur. Het wordt verzorgd door het Nijmeegs Koper Ensemble.

Het Nijmeegs Koper Konsort (met een K!) bestaat uit een tiental koperblazers uit Nijmegen en omstreken. In de huidige bezetting bestaat het ensemble sinds ruim vijf jaar, maar het NKK heeft een oorsprong die veel verder teruggaat. Het koperensemble werd opgericht in 1978, aanvankelijk als koperkwintet. In het dertigjarige bestaan werden vele concerten verzorgd.

De kern van het ensemble bestaat uit amateurs en (semi)professionele muzikanten die elkaar in hun studententijd ontmoet hebben in het Nijmeegs Studentenorkest. Het gedeelde enthousiasme voor kopermuziek vormde de basis voor het Nijmeegs Koper Konsort en is nog steeds de drijfveer om samen muziek te maken. Het Nijmeegs Koper Konsort staat onder leiding van Dick Bolt.

Voor het concert in Hemmen brengt het NKK een gevarieerd programma waarbij werken uit de Renaissance, Barok en Romantiek van componisten als Gabriëli, Melchior Franck, Händel, Bruckner, Foster en Bach ten gehore zullen worden gebracht.

Meer informatie over de concerten is te vinden op de websites:

cnmehemmen.nl, heerlijkhemmen.nl en hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten.

Toegang 10,00 euro; Kinderen tot 12 jaar en CJP-houders 5,00 euro. Kaartjes zijn te reserveren bij De Brasserie Heerlijkheid 0488 849172.

Uitgelicht

Digitale krant