Logo gemeentenieuwsonline.nl
Ron Link met leden van het Swim to Fight Cancer team. (foto: archief Swim to Fight Cancer Nijmegen)
Ron Link met leden van het Swim to Fight Cancer team. (foto: archief Swim to Fight Cancer Nijmegen) (Foto: Uit archief Swim to Fight Cancer Nijmegen)

Swim to Fight Cancer brengt verkoeling

NIJMEGEN - Onder een heerlijk brandend zonnetje heeft Swim to Fight Cancer met een zwembadje wat extra verkoeling gebracht op de Grote Markt in Nijmegen. Het doel van deze ludieke actie is meer bekendheid geven aan Swim to Fight Cancer Nijmegen (StFCN) op 8 september in de Spiegelwaal.

Jong en oud komen pootjebaden, zo ook zanger en acteur Ron Link: ambassadeur van de ‘Swim’. Zelf zwemt hij samen met zijn team mee op 8 september. Opvallend is dat veel Nijmegenaren wel van Maarten van der Weijden hebben gehoord, maar niet van de Nijmeegse ‘Swim’.

Dit jaar vindt de zwemtocht voor de tweede keer plaats in Nijmegen. StFCN hoopt met de ‘Swim’ veel geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF kankerbestrijding.

Om zoveel mogelijk Nijmegenaren te bereiken trekt het promotieteam de stad in. In veel cafés laten zij posters en flyers achter om de bezoekers te informeren en te enthousiasmeren. Ook bedrijven worden bezocht. De ‘Swim’ is namelijk de ultieme teambuilding voor bedrijven. Samen maken we een sportieve vuist tegen kanker.

Volwassenen die meedoen zwemmen een afstand van 1.500 meter. Houd je van een uitdaging? Het is voor volwassenen ook mogelijk een afstand van 3.000 meter af te leggen. Deelnemende kinderen vanaf 9 jaar met een A en B-diploma zwemmen 500 meter. Kinderen houden door het oefenen voor de ‘Swim’ hun zwemvaardigheid op peil. Ook is het gezellig om met een groep kinderen of samen met je ouders te oefenen en mee te doen.

Doe jij ook mee? Schrijf je nu in via: www.fightcancer.nl/nijmegen.

Meer berichten