Logo gemeentenieuwsonline.nl
De jongste streetdanceleden van DGV. (foto: Thomas van Beek)
De jongste streetdanceleden van DGV. (foto: Thomas van Beek) (Foto: Thomas van Beek)

Spectaculaire streetdance-uitvoering DGV

DODEWAARD - Al maanden waren ze bezig met de voorbereidingen en op zaterdagavond 29 juni was het dan eindelijk zover: De jaarlijkse uitvoering van de streetdancegroepen van DGV Dodewaard. Dit keer werd de voorstelling Beauty and the Beast opgevoerd.

In een prachtig decor, met erg professioneel licht en geluid en voor een sporthal vol publiek ging de uitvoering van start
met de jongste leden. Wat spannend om voor zoveel mensen te dansen, maar het ging ze goed af. Elke groep variërend van 4 jaar tot 14+ jaar liet twee dansen zien, die pasten in de speciaal voor deze avond aangepaste en moderne versie van het verhaal. Tussen de dansen door werd het verhaal van Belle en het Beest verteld en werden de rollen van Belle en het beest gespeeld door twee assistenten van de streetdancelessen. Uniek in deze voorstelling dat er voor het eerst ook twee liveacts te horen waren. Esmee liet een knap staaltje drumwerk zien. Noa en Laura zongen samen prachtig het themalied van de voorstelling.

Tijdens de avond werd er ook gedanst voor de clubkampioenschappen. Tijdens het juryberaad was er een freestyle danswedstrijd. Hierbij kwam het aan op het improvisatietalent van de dansers. Er werd uitbundig gedanst tot er uiteindelijk één danser overbleef. Daarna was de prijsuitreiking. Iedereen die niet in de prijzen viel mocht een diploma ophalen waarna er uiteindelijk per groep drie overbleven die op het podium plaats mochten nemen. Zo gingen er liefst 21 dansers met een mooie medaille naar huis.

Het was een erg geslaagde avond. Nu gaan alle groepen van DGV genieten van een welverdiende zomervakantie.

Meer berichten