Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vrijwilligers Eshofmarkt. (foto: Jaleesa Derksen)
Vrijwilligers Eshofmarkt. (foto: Jaleesa Derksen) (Foto: Jaleesa Derksen)

Eshofmarkt veertig jaar

ELST - Op zaterdag 29 juni was de jaarlijkse uitgebreide rommelmarkt. De heetste Eshofmarkt in de geschiedenis. De eerste rommelmarkt werd in juni 1980 gehouden als activiteit van buurtvereniging De Eshof.

Deze activiteit groeide een paar jaar later, onder leiding van Arnold van de Brink, uit tot een evenement. Bekend in Elst en wijde omgeving. Het afgelopen jaar werden er spullen opgehaald, gesorteerd en zaterdag 29 juni verkocht.

Er was een breed aanbod van antiek, kleding, sieraden, speelgoed, servies, planten, bloempotten, glaswerk, pannen, elektro, meubels en veel meer. Wie een gokje wilde wagen kon terecht bij het Rad van Fortuin vanuit de omgebouwde caravan. De kinderen konden zich uitleven op springkussens. Ook voor eten en drinken was gezorgd: frites, kroketten, haring, hamburgers. Vanwege de warmte waren er extra waterpunten aangelegd.

Voordat de verkoop om 10.00 uur begon, was er het traditionele Eshofmarkt-ontbijt en een foto-moment. De vrijwilligers werden getrakteerd op lekkere broodjes, koffie, thee en een jubileumgebakje. Na een gezellige dag met veel inzet werd het geld geteld. De opbrengst 4.000 euro gaat dit jaar naar Seeds in His Garden. De stichting streeft ernaar om kinderen een thuis te bieden waarin liefde en intensieve zorg voorop staan. Als onderdeel van deze zorg willen ze het geld besteden aan een speelruimte voor het kindertehuis in Kitengela in Kenia. Oud-Elstenaar Linda van Dalen, werkzaam voor de stichting, was samen met vrijwilligers op de markt aanwezig.

Meer berichten