Logo gemeentenieuwsonline.nl
NJK: 400m vrije slag: Sander Crooijmans, Luc Kroon en Vincent Crooijmans (zilver, goud, brons). (foto: Mieke)
NJK: 400m vrije slag: Sander Crooijmans, Luc Kroon en Vincent Crooijmans (zilver, goud, brons). (foto: Mieke) (Foto: mieke)

Sander en Vincent Crooijmans: succesvol Nederlands Kampioenschap

ZETTEN - Vincent en Sander Crooijmans gingen tijdens de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen zwemmen slechts drie maal van start, maar wel steeds met succes. Vincent werd 1e, 2e en 3e. Sander werd 2 x 2e en 3e.

Bovendien waren hun tijden sneller dan de door de KNZB gestelde limiettijden voor het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK) Open Water. Op de 200m vrije slag namen Sander en Vincent het weer eens tegen elkaar op in baan 3 en baan 4 in de snelste serie jeugd. Sander voerde zo’n 175m het veld aan achter Luc Kroon. Vincent schoof steeds dichterbij en wist zijn broer op de streep te kloppen. Zilver en brons voor de tweeling met een verschil van slechts 0,02 sec. Ook de 800m vrije slag was spannend. Halverwege de race leek het dat de tweeling gemakkelijk onder de limiettijd voor het EJK Open Water zou zwemmen.

De tweede helft van de race was echter zwaarder, maar door hun voortvarende start werd de limiettijd ruim gehaald. Het verschil tussen beiden was weer slechts 0.02 sec. Vincent won en Sander was 2de. Ook in de snelste serie 400m vrije slag zwom de tweeling naast elkaar. Sander volgde 200m lang concurrent Luc Kroon, maar moest hem daarna loslaten. Vincent volgde Sander en zo zwommen zij naar de plaatsen 2 en 3 in mooie PR’s van respectievelijk 4.02.27 en 4.02.91. Ook deze tijden waren ruim onder de limiettijd voor het EJK Open Water. De broers gaan zich de komende weken voorbereiden op dit EJK dat 1-4 augustus in Racice (Tsjechie) wordt gehouden. Ze reizen met het Nederlands team vroegtijdig af naar Racice om te wennen aan de omstandigheden en de laatste puntjes op de i te zetten.

Meer berichten