Logo gemeentenieuwsonline.nl
Tuin in Kesteren.
Tuin in Kesteren. (Foto: nn)

Genieten van prachtige tuinen in de Betuwe Betuwse Tuinenroute


BETUWE - Gedurende het weekend van 15 en 16 juni vindt de Betuwse Tuinen Route plaats. Aan dit evenement doen 15 tuinen mee die gratis zijn te bezoeken. Alle deelnemers zijn echte liefhebbers die hun enthousiasme voor tuinieren en hun kennis over het beheer en de beplanting graag delen.

De tuinen zijn alle heel verschillend van aard, ze variëren van cottagetuin tot onder architectuur aangelegde tuinen. Een indruk van de tuinen krijgt men door de beschrijving op www.betuwsetuinenroute.nl. Een aantal deelnemende tuinen is gelegen in Hemmen, Kesteren en Lienden en zijn het bezoeken meer dan waard:

- Kasteeltuin Hemmen, Veldstraat Hemmen

- Tuin van Hendrik en Hanneke Zaayer, Oude Broekdijk 18 Kesteren (alleen op zaterdag 15 juni)

- Huis ten Halve, Nedereindsestraat 39 Kesteren

- Geertestuin, Schaapsteeg 1 Kesteren

- De Tuyncaemer, Hogeweg 4 Lienden

De overige deelnemende tuinen liggen verspreid over de Betuwe, globaal tussen Arkel, Tiel en Hemmen. De deelnemende tuinen zijn herkenbaar aan een groene banier en open van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de open tuindagen is uitgebreid de gelegenheid om adviezen en tips te vragen. Ook is het leuk om contacten te leggen met andere tuinliefhebbers of gewoon tijdens een wandeling door de tuinen inspiratie op te doen voor het inrichten van tuinen, vijvers en borders. In veel tuinen is koffie en thee verkrijgbaar, zijn eigen gekweekte planten te koop of is er een kunstexpositie. Meer informatie staat op: www.betuwsetuinenroute.nl.

Meer berichten