Logo gemeentenieuwsonline.nl

Opbrengst collecte Longfonds in Dodewaard

DODEWAARD - In de derde week van mei gingen 33.000 collectanten op in Nederland pad voor het Longfonds. De opbrengst van de collecte bij ons in Dodewaard bedroeg 907,49 euro.

Het Longfonds is alle gulle gevers dankbaar voor hun bijdrage. Dankzij hun gift én dankzij de inzet van de collectanten komt een wereld zonder longziekten steeds dichterbij. In Nederland zijn 1,2 miljoen mensen met een longziekte. Ademen is voor hen niet vanzelfsprekend. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. Met de opbrengst van de collecte kan het Longfonds investeren in wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar het voorkomen van longziekten bij kinderen en reparatie van kapotte longen.

Oproep: "Wilt u volgend jaar ook helpen door in Dodewaard of Wely collecte te lopen voor het Longfonds? Meld u dan aan bij mij (ik heb namelijk de organisatie van de collecte in ons dorp inmiddels overgenomen van Henny Jansen, die het jarenlang gedaan heeft). De collecte is volgend jaar van 10-16 mei 2020. Aanmelden kan per telefoon (0488 410239) of e-mail: gedichtenlaantje@gmail.com.

Meer berichten