Logo gemeentenieuwsonline.nl

Yade en Teun zoeken een mentor

OVERBETUWE - Yade zit in groep 6 en vindt het lastig om haar topografietoets te oefenen. Ook heeft zij moeite met maken werkstukken. De juf heeft wel aangegeven waar zij mee moet beginnen, maar toch lukt het haar niet om te starten. Ze kan ook niet zo makkelijk stil zitten, want Yade heeft ADHD. Zij gaat liever naar buiten om te spelen met haar vriendinnen.

Teun zit in groep 8 en gaat volgend jaar naar het Voortgezet Onderwijs. Een hele stap. Nieuwe dingen vindt hij een beetje spannend. Een nieuwe school, nieuwe klasgenoten, nieuwe docenten. Het is een hele gebeurtenis. Thuis heeft Teun een lieve vader en moeder die een eigen bedrijf hebben. Teun helpen bij zijn schoolwerk of bij de voorbereiding op volgend jaar schiet er nog wel eens bij in door de drukte.

Yade en Teun kunnen wel een maatje gebruiken. Iemand die ze helpt bij de schoolse bezigheden. Een persoon die tijd heeft om te praten over school en andere zaken, te helpen met plannen en structureren van huiswerk, met vrienden maken of met de voorbereiding van toetsen. Maar ook om samen een balletje te trappen, een kopje thee te drinken.

School’s Cool biedt kwetsbare kinderen op de basisschool èn jongeren in het Voortgezet Onderwijs ondersteuning. Vrijwillige mentoren komen wekelijks bij de leerling thuis en geven ondersteuning op maat. "Ben jij de persoon die het verschil wil maken in het leven van een kwetsbare leerling? Geef je dan nu op en word mentor bij School’s Cool regio Overbetuwe. Mail: danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel: 06 23389641."

Meer berichten