Logo gemeentenieuwsonline.nl
Familie den Hartog. (foto: Jeannet Verbeek)
Familie den Hartog. (foto: Jeannet Verbeek) (Foto: Jeannet Verbeek)

Proef het boerenleven op de Campina Open Boerderijdag

ZETTEN - Dit jaar organiseert Campina voor de veertiende keer de Open Boerderijdagen op vrijdag 31 mei. Familie den Hartog neemt dit jaar deel en opent op de vrijdag na hemelvaart de deuren van de boerderij voor publiek.

Er worden honderd melkkoeien gemolken door twee melkrobots. Verder zijn er nog zestig stuks jongvee. Op de boerderij is er voor het hele gezin van alles te doen: je kunt er het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van alle leeftijden verschillende sport- en spelactiviteiten te doen.

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen staat leren door te ervaren centraal. De boer laat aan de hand van verschillende activiteiten zien hoe melk van de grazende koeien in de wei terecht komt in het glas thuis op tafel. Voor kinderen zijn er daarnaast allerlei spellen zoals skippykoeracen, en sinds dit jaar ook nieuwe spellen zoals levensgroot memory, melkpakvissen en de melkwegrace. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen kinderen een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

De familie woont langs de rivier de Linge in het dorp Zetten. Het mooiste aan het boerenvak is volgens de familie de vrijheid, het ondernemen en het werken met dieren en de natuur. De familie vraagt bezoekers om (indien mogelijk) op de fiets te komen en honden thuis te laten, deze zijn verboden op de open dag. "Wij zijn deze dag open van 10:00 uur tot 16:00 uur, toegang is gratis."

Meer berichten