Logo gemeentenieuwsonline.nl
Opening sluis Driel. (foto: Thea van den Heuvel)
Opening sluis Driel. (foto: Thea van den Heuvel) (Foto: Thea van den Heuvel)

Renovatiewerkzaamheden succesvol verlopen Stremming sluis Driel voorbij

DRIEL - Sluis Driel is weer in gebruik na renovatiewerkzaamheden. Sinds gisteravond 17.00 uur kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis. De werkzaamheden aan de sluis, die op 20 februari 2019 begonnen, omvatten onder andere het vervangen van de elektrotechnische installaties, het vervangen van de bewegingswerken van de sluisdeuren, betonreparaties en het geschikt maken van de sluis voor centrale bediening.

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van de renovatie betreft de sluizen. Dat betekent dat de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein om de beurt gerenoveerd zijn. Sluis Amerongen is in het voorjaar van 2018 gerenoveerd, sluis Hagestein in het najaar van 2018 en Sluis Driel onlangs.

Met de renovatie van sluis Driel en de start van de vervanging van de zuidelijke vizierschuif in stuw Hagestein vorige week, zijn de renovatiewerkzaamheden nu over de helft. De komende periode gaan we verder met het vervangen van drie vizierschuiven in de stuwen (twee in Hagestein, een in Driel) en het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel.

Korte stremmingen

Ook zal de komende periode overgegaan worden naar centrale bediening van de drie sluizen en stuwen vanuit de nieuwe bediencentrale in Amerongen. Om de overgang naar centrale bediening, veilig, gecontroleerd en goed te laten verlopen voor scheepvaart en watermanagement, is het nodig om diverse werkzaamheden uit te voeren. Onder andere worden de systemen aangesloten en uitgebreid getest.

Iedere sluis wordt in dit kader een aantal dagen gestremd:

• Sluis Amerongen: donderdag 13 juni 22.00 uur - maandag 17 juni 22.00 uur.

• Sluis Hagestein: donderdag 26 september 22.00 uur - maandag 30 september 22.00 uur.

• Sluis Driel: donderdag 7 november 22.00 uur - maandag 11 november 22.00 uur.

Het scheepvaartverkeer vaart tijdens de stremmingsperiodes om via de Waal.

Meer berichten