Xanthos komt tekort tegen Alterno

ZETTEN - Na een goede reeks van zes overwinningen op rij konden de volleyballers uit Zetten zich opmaken voor een zware tegenstander. Dinsdag 12 maart kwam promotiekandidaat Alterno Apeldoorn op bezoek in Zetten.

Alterno, met ruime selectie inclusief eredivisie- en zelfs Oranje-ervaring, begon met zijn sterkste opstelling en zette meteen flink aanvalsgeweld in. Xanthos speelde niet slecht en bleef hard werken, maar liet bij 14-14 Alterno toch uitlopen wat ze degelijk uitspeelden; 22-25.

Set 2 werd aan beide kanten wat gewisseld, en kwam Xanthos snel op een kleine voorsprong. Dit hield het vast tot 18-16, maar daarna waren het de twee erg makkelijk scorende aanvallers van Alterno die het ene na het andere punt binnen sloegen. De set eindigde in 20-25.

In de derde set leek Alterno iets achterover te leunen waar Xanthos dankbaar gebruik van maakte. Een service-serie van Maarten Schuurman maakte het gat nog net wat groter, waardoor hoop op setwinst toenam. Alterno kwam terug, maar het was toch Xanthos dat als eerste de kans op setwinst kreeg. De 24-23 werd niet verzilverd, waarna Alterno de set alsnog met 26-24 opeiste.

Set 4 was opnieuw lang spannend met mooie rally’s en prachtige aanvallen, maar helaas wist Alterno richting einde set een “tandje erbij” te doen waar Xanthos geen antwoord op had; 21-25. Na opnieuw een set meer dan twintig punten gehaald te hebben, stond Xanthos wel met lege handen.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 6 april, waar Xanthos het mogelijk nog zwaarder krijgt. Om 16.00 uur wordt koploper Dynamo Apeldoorn verwacht.