Kieswijzer over railterminal vergemakkelijkt stemkeuze provinciale verkiezingen. (foto: Overbetuwe Overbelast)
Kieswijzer over railterminal vergemakkelijkt stemkeuze provinciale verkiezingen. (foto: Overbetuwe Overbelast) Foto: Overbetuwe Overbelast

Kieswijzer over Railterminal

Algemeen

OVERBETUWE - De bezorgde bewoners verenigd in Overbetuwe Overbelast hebben een eigen kieswijzer gemaakt voor de provinciale verkiezingen. Deze laat zien welke politieke partijen voorstander of juist tegenstander zijn van de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg. Voorstanders zijn VVD, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, SGP en 50plus. Tegenstanders zijn SP, PVV, GroenLinks en Partij voor de Dieren.

De bezorgde bewoners hopen dat na de verkiezingen van 20 maart de provincie de plannen voor een railterminal afblaast. Zo zouden tientallen miljoenen gemeenschapsgeld bespaard kunnen worden en wordt overlast voor de omliggende dorpen en buurtschappen voorkomen.

Naast een overzicht van de voor- en tegenstanders bevat de railterminal-kieswijzer ook toelichtingen van de partijen uit hun verkiezingsprogramma’s. Deze zijn in concept voorgelegd aan de politieke partijen om zeker te weten dat de weergave correct is. Met de kieswijzer biedt Overbetuwe Overbelast hulp voor kiezers die de railterminal een belangrijk thema vinden.

De railterminalkieswijzer is te vinden op Facebook en website van Overbetuwe Overbelast. Op 6 maart vindt een lijsttrekkersdebat plaats in De Viersprong in Valburg.

Uitgelicht

Digitale krant