Logo gemeentenieuwsonline.nl
Eerste prijs wagens 2018. (foto: Patricia Zwitserloot)
Eerste prijs wagens 2018. (foto: Patricia Zwitserloot) (Foto: Patricia Zwitserloot)

Carnaval in Nölerhout

OOSTERHOUT - Op zondag 3 maart zal de Grootse Nölerhoutse optocht weer door de straten van Oosterhout trekken. Ook dit jaar belooft het weer een waar spektakel te worden met veel deelnemers uit eigen en omliggende dorpen.

De deelnemers aan de optocht stellen zich, vanaf 13.00 uur, op in de Oosterhoutsestraat. Om 13.30 uur zal onder het toeziend oog van Prins Ben de Zwevende Troef het startsein voor de optocht worden gegeven. Als een lang lint kronkelen de wagens, loopgroepen, paren en individuelen door het dorp om te eindigen bij Dorpshuis de Schakel. Hier is iedereen welkom voor een hapje of een drankje en om lekker bij te komen van de optocht en nog een lekkere polonaise te lopen!

Rond de klok van 17.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Per categorie worden de winnaars bekend gemaakt. Tevens zijn er twee speciale prijzen. Als eerste de publieksprijs. De Senaat der Wielewoalers zal hiervoor tijdens de optocht naar reacties vragen in het publiek langs de route. De tweede speciale prijs is de 'Dorpshuistrofee', dit is een prijs voor het meest originele idee over Oosterhout of de gemeente Overbetuwe.

Een dag later, op maandag 4 maart, organiseren De Wielewoalers een kindermiddag met het thema 'Pirates of the Wielewoalerians'. Van 13.30 tot 16.30 uur verzorgen wij een leuke middag voor alle kinderen in Dorpshuis De Schakel, Honsvoet 2 in Oosterhout.

Het hele carnavalsprogramma van De Wielewoalers staat op www.dewielewoalers.nl.

Meer berichten