Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ehbo-vereniging Opheusden start project Hartveilig Opheusden

OPHEUSDEN - Ehbo-vereniging Opheusden heeft in samenwerking met gemeente Neder-Betuwe, diverse bedrijven en buurtverenigingen project Hartveilig Opheusden gestart. Doel van dit project is een AED-dekking en reanimatiedekking in geheel Opheusden (inclusief buitengebied).

"In ons dorp zijn diverse AED's aanwezig, maar deze zijn niet altijd 24 uur per dag beschikbaar. Mede namens bijdrages van donateurs heeft ehbo-vereniging Opheusden een aantal AED-buitenkasten beschikbaar kunnen stellen aan bedrijven en buurtverenigingen. Als tegenprestatie hebben deze bedrijven en buurtverenigingen hun AED beschikbaar gesteld. Deze AED's zijn nu 24 uur per dag voor u als inwoner beschikbaar. De AED's zijn op centrale plaatsen in het dorp gevestigd en aangemeld bij HartslagNu. Indien een reanimatie binnen 6 minuten gestart wordt heeft een slachtoffer een overlevingskans van 50-70%.

Ook u kunt reanimeren! Kom naar de informatie-avond op dinsdag 19 februari om 20.00 uur in Verenigingsgebouw De Notenbalk, Swaenenstate 40 in Opheusden. Tijdens deze informatie-avond krijgt u uitleg over het project. Tevens kunt u aanmelden voor een reanimatiecursus inclusief AED-bediening. De cursus duurt één avond (circa 3,5 uur) en kost 25 euro. Diverse zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus vanuit de aanvullende verzekering. Aanmelden voor een reanimatiecursus kan ook door een e-mail te sturen aan hartveilig@ehbo-opheusden.nl.

Meer berichten