(foto: René Roelofs) Foto: René Roelofs

DFS in zwaar weer na vierde nederlaag op een rij, 0-1

Algemeen

OPHEUSDEN - Onder winderige omstandigheden creëerde beide ploegen weinig mogelijkheden voor de doelen. Na balverlies op het middenveld schakelde de Barendrechters snel om waarna de voorzet door een van de voorwaartsen verdekt werd gekopt.

Doelman Omvlee pareerde de kopbal prima door deze over te tikken. Voor de thuisploeg schoot Dors, na zich vrijgespeeld te hebben, over en zag De Kler zijn inzet via de vingertoppen van doelman Van de Wijngaart naast verdwijnen, zodat beide teams met een 0-0 gingen rusten.

In de tweede helft had DFS veelvuldig balbezit, alleen creëerde men nauwelijks kansen. De beste mogelijkheid was voor verdediger Davelaar toen de bal vanuit een corner voor zijn voeten viel. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Van de Wijngaart. Omdat Smitshoek ook geen mogelijkheden kreeg leek de wedstrijd op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Tien minuten voor tijd sloeg het onheil voor een door blessures geplaagd DFS keihard toe. Barendrechter Kleijn joeg een vrije trap van een meter of achttien steenhard achter de kansloze doelman Omvlee tegen de touwen, 0-1 DFS probeerde het nog wel, maar men slaagde er niet meer in om de vierde nederlaag op een rij te voorkomen.

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Luciën Dors, Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Remy Raterink, Jeffrey Arends (73.Zefanho Kiriwenno) Alex Scheffer