Paradijsvogels. (foto: Jaap Reedijk)
Paradijsvogels. (foto: Jaap Reedijk) Foto: Jaap Reedijk

Paradijsvogels in Theater De KiK

Algemeen

ELST - Zaterdag 22 december om 20:30 uur treedt Fred Delfgaauw op met zijn solovoorstelling Paradijsvogels. Kaartjes inclusief drankje kosten zeventien euro en zijn te verkrijgen via www.theaterdekik.nl.

U kent ze wel. Ze zijn bijzonder. Volgens velen vreemd, lachwekkend. Fred Delfgaauw is geïntrigeerd door mensen die worden gezien als ‘een vreemde eend in de bijt’, maar die in werkelijkheid paradijsvogels zijn. De manier waarop zij naar de wereld kijken, gaat vaak gepaard met humor. En misschien hebben ze wel gelijk, want wie is er nu gek?

In zijn nieuwe solovoorstelling sleept Delfgaauw het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van kluizenaars en theatrale grootheden. Naar Den Haag waar hij zijn vroege jeugd doorbracht. De paradijsvogels uit zijn verleden én het geloof inspireerden hem om van ‘zeker weten’ naar de schoonheid van twijfel te gaan.

Na het enorme succes van In de wachtkamer van de liefde kunnen we ook nu weer rekenen op humor en ontroering. Die zó dicht bij elkaar liggen dat het heerlijk schuurt. De meesterverteller en maker van een unieke vorm van totaaltheater weet zijn publiek te vangen met minimale middelen.

Over Paradijsvogels schreef: NRC: ‘…door Delfgaauws vakmanschap ga je van de typetjes houden. Door hen laat je je graag rondleiden door de Haagse buurt.’ Theaterkrant.nl: ‘Het is altijd een feest om naar de magische kwaliteiten van Delfgaauw te kijken…Op fenomenale wijze vertolkt.’

Fred Delfgaauw. (foto: Jaap Reedijk)

Uitgelicht

Digitale krant