Historische boerderij aan het plein. (Foto: Boerenbondsmuseum)
Historische boerderij aan het plein. (Foto: Boerenbondsmuseum)

Op reis met het Streekmuseum

Algemeen

OMMEREN - De Historische Kring van het Streekmuseum Baron van Brakell uit Ommeren reist op zaterdag 13 oktober af naar het Boerenbondsmuseum in Brabant.

Het is de jaarlijkse excursie van de Kring. Iedereen met belangstelling voor heden, verleden en toekomst mag mee, dus ook niet-leden. Het Boerenbondsmuseum is een dorpje in het buurtschap Pandelaar van Gemert. Het verbeeld het Brabantse leven van begin 1900. Een unieke combinatie van bezienswaardigheden, authentieke gebouwen, levende have, ambachten binnen één museum. Uniek historisch en tegelijkertijd heel herkenbaar door de voorwerpen, producten, gebruiken en gebouwen. De deelnemers aan de excursie wanen zich weer terug in hun eigen jeugd of in het dagelijks leven van zijn of haar ouders, grootouders, enzovoort. De reis gaat per bus.

De dag is geheel verzorgd. Kosten 45 euro per persoon. Vertrek 08.30 uur vanaf het Streekmuseum, Provincialeweg 21 in Ommeren. Terug om half zeven. Wel vooraf inschrijven. Dit kan bij Edwarn de Walle van de Historische Kring; edwarndewalle@gmail.com; 06 52401652.

Uitgelicht

Digitale krant