bariton
bariton Foto: st.johns music

Kent u de bariton?

Algemeen

HERVELD - Met het nieuwe muzikale seizoen voor de boeg, vraagt muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst zich af of u weet wat een bariton eigenlijk is?

Een tipje van de sluier: het is een koperinstrument, zoals een trompet of trombone, maar dan in een groter formaat. EĆ­genlijk is de bariton de grote broer van de hoorn, maar voor velen is het gewoon een kleine bas.

Dat maakt allemaal niet uit: waar het ons om gaat is... durft u het aan eens bariton te gaan spelen? Heeft u in het verleden een koperinstrument gespeeld of misschien bent u nog actief muzikant en wilt u er een uitdaging bij? Voor onze bariton-sectie zoeken we namelijk versterking; minimaal eens per twee weken op de maandagavond.

De vereniging heeft zelf eventueel een prima bariton ter beschikking en proeflessen zijn ook mogelijk. Sowieso zijn de eerste zes keer meerepeteren of les helemaal gratis. Graag horen we van u of u ons wilt komen helpen of u wellicht iemand kent die dit wil gaan doen. Mocht u geen 'koper-ervaring' hebben, maar bijvoorbeeld slagwerk of saxofoon gespeeld hebben of nog spelen: dan bent u uiteraard ook welkom om ons orkest te komen versterken. We repeteren op maandagavond van 19.30u-20.45 uur in De Hoendrik in Herveld (de slagwerkgroep repeteert aansluitend tot 22.00 uur), we spelen voornamelijk leuke, herkenbare muziek. Ons doel is samen op een ontspannen wijze muziek te maken in een fanfare-bezetting. Laat van u horen! Voor meer informatie: willibrordus.ha@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant