Herder met schapen
Herder met schapen Foto: Jacqueline van den Boom

Op pad met de schaapherder

Algemeen

NJMEGEN - Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdagmiddag 15 augustus mee op pad met een echte schaapherder! Deze ontdekkingstocht wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen en De Bastei.

Een schaapherder wandelt met de schapen van het ene gebied naar het andere. In natuurgebieden worden schapen ingezet om het gebied te begrazen en zo te beheren. Schapen eten gras en ook heel jonge boompjes. Zo zorgen ze ervoor dat heideplanten voldoende licht en plaats hebben om te groeien en niet overwoekerd worden. Op die manier blijft heide behouden en is er voldoende voedsel voor allerlei insecten.

Op deze middag vertelt de herder ons over zijn schaapskudde. Hij beantwoordt vragen van de kinderen en geeft een spannende demonstratie met zijn schaapshonden.

We starten om 14.30 uur bij de parkeerplaats van hockeyclub HCQZ, Staddijk 33, Nijmegen. Vandaar lopen we naar de kudde in Stadspark Staddijk. De ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. Het is slim om een lange broek en dichte schoenen aan te doen. Als het geregend heeft zijn laarzen heel prettig. Onderweg is er voor iedereen iets te drinken.

Deelname kost 3,00 euro. Schrijf je vooraf in bij De Bastei: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024 3297070. Volg De Bastei op www.debastei.nl.

Uitgelicht

Digitale krant