Afbeelding

Uchta JO15-1 kroont seizoen met overtuigende bekerwinst

Algemeen

IJZENDOORN/OCHTEN - Op zaterdag 2 juni heeft Uchta JO15-1 het seizoen afgesloten met een overtuigende 3-1 overwinning in de finale van de KNVB-districtsbeker.

Na een spannende serie wedstrijden had het team zich begin mei ten koste van Columbia JO15-2 uit Apeldoorn geplaatst voor de finale, waarin SKV JO15-3 uit Wageningen de tegenstander zou zijn. Op 2 juni was deze belangrijke finaledag dan eindelijk zover.

De spelers en staf verzamelden zich ’s morgens al op tijd in de kantine voor een gezamenlijke lunch ter voorbereiding. De spanning was al goed voelbaar toen om 11:30 uur de bus kwam voorrijden en het team, inclusief ouders, kennissen en vaste aanhang richting Sportpark Lindenholt in Nijmegen vertrok. Voor vertrek kregen de spelers uit handen van het bestuur alvast een aandenken aan de finale uitgereikt.

Onder aanmoediging van de in groten getale meegereisde supporters uit de Betuwe opende Uchta de wedstrijd sterk. Via Jurian van Giessen, Sem Hamersma en andermaal Jurian van Giessen stond al voor het rustsignaal een riante 3-0 voorsprong op het scorebord.

In de tweede helft wist SKV nog wel even bij te schakelen, wat in een aantal gevaarlijke kansen resulteerde. Door een stabiele defensie en goed keeperswerk van Bart van de Kolk kon Uchta de meeste Wageningse aanvallen echter prima onschadelijk maken. Vlak voor tijd viel dan toch de 3-1, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. En dus kon de winst gevierd worden en de werd de beker in ontvangst genomen. Een beloning voor een mooi seizoen!

Uitgelicht

Digitale krant