Toen promotie dichtbij was. GVA scoorde in de verlenging 2-3 en viert feest. Trainer Ronald Grotenbreg organiseert alweer. Donkere wolken pakten zich toen al samen. (Foto: Hans Schmeinck)Toen promotie dichtbij was. GVA scoorde in de verlenging 2-3 en viert feest. Trainer Ronald Grotenbreg organiseert alweer. Donkere wolken pakten zich toen al samen (foto: Hans Schmeinck)
Toen promotie dichtbij was. GVA scoorde in de verlenging 2-3 en viert feest. Trainer Ronald Grotenbreg organiseert alweer. Donkere wolken pakten zich toen al samen. (Foto: Hans Schmeinck)Toen promotie dichtbij was. GVA scoorde in de verlenging 2-3 en viert feest. Trainer Ronald Grotenbreg organiseert alweer. Donkere wolken pakten zich toen al samen (foto: Hans Schmeinck)

DVOL na slijtageslag wel naar derde klasse GVA promoveert (nog) niet

Algemeen

DVOL-GVA was zondag een heroïsch voetbalgevecht. Met: veel publiek, strijd, zes goals, gele kaarten en een rode, ketsers, tumult op en naast het veld, een onverwachte en late gelijkmaker (3-3), verlenging en uiteindelijk penalty's. Met GVA als de schlemiel en DVOL als de gelukkige winnaar. De Lentenaren promoveren naar de derde klasse, de Doornenburgers gaan in de herkansing.

Tekst: Hans Schmeinck

Dat DVOL en GVA in de finale van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse stonden was niet meer dan terecht. Het zijn goed beschouwd de twee best voetballende ploegen van de 'Betuwse' vierde klasse F. Bovendien hadden beide clubs de eindstrijd bereikt door na tegenslag de rug te rechtten en hun tegenstander te verslaan. GVA won met 10 man in de verlenging met 4-6 bij OSC en DVOL boog bij Groesbeekse Boys een 2-0 achterstand om in een 2-4 zege.

Het spel golfde heerlijk heen en weer op het met circa 1000 man (m/v) bezette Lentse sportpark Vossenpels. GVA had wat kansen en zag een goal worden afgekeurd, Jeroen Artz van DVOL schoot voor een leeg doel over maar nam sportief revanche door in twee instanties de 1-0 binnen te schieten. Op slag van rust zorgde Bas Bombach voor de fraaie en terechte gelijkmaker: 1-1.

De vaak onnavolgbare, maar ook wat druistige flügelflitzer van DVOL, Jules Coenen, swingde in de eerste helft, maar beukte in de tweede. Twee keer haalde hij –onnodig- door op zijn directe tegenstander en twee keer volgde –terecht- geel en dus moesten de Lentenaren met tien man verder.

Penaltykiller

Het voetbal werd er in de tweede helft niet beter op, maar de strijd en spanning vergoedden alles. Het werd 1-2 door Björn Derksen en nadat GVA-goalie Ted Gerichhausen een vrije trap losliet van Luuk Jetten, tikte Freek Elbers de 2-2 binnen. In de noodzakelijke verlenging leken de Doornenburgers dan toch winnend af te sluiten na de 2-3 door –weer- Derksen. Waarna een opstootje volgde achter de dug-out van DVOL. Daar stond -tamelijk onbegrijpelijk- de uit het veld gestuurde Coenen, met z'n voetbalkloffie nog aan, bij.

GVA kwam echter niet meer aan voetballen toe en kreeg in de dying seconds de onverwachte gelijkmaker om de oren door een snoeiharde kopbal van Tom Rikken: 3-3. De thriller ging verder met een penaltyreeks. En werd beslecht door DVOL-doelman Jurg Mombarg als penaltykiller en 'good old' Michel Maassen die met zijn beslissende pingel de Lentenaren naar de derde klasse schoot.

GVA krijgt donderdagavond een herkansing in het Achterhoekse Beltrum tegen VIOS. Bij winst spelen de Doornenburgers zondag nóg een finale. Tegen de winnaar van Juventa'12 uit Wierden tegen Albatross uit Ugchelen.

Toen promotie dichtbij was. GVA scoorde in de verlenging 2-3 en viert feest. Trainer Ronald Grotenbreg organiseert alweer. Donkere wolken pakten zich toen al samen. (Foto: Hans Schmeinck)

Dubbel pech voor Grotenbreg

GVA-trainer Ronald Grotenbreg zag zijn ploeg ongelukkig verliezen van DVOL. Iets eerder en enkele kilomters verder dolf zijn nieuwe club Sc Bemmel thuis het onderspit tegen WAVV. In de verlenging van de nacompetitiefinale kwamen de roodzwarten de 1-2 niet meer te boven. Waardoor Bemmel na zes seizoenen eerste klasse het een treetje lager mag gaan proberen. Dubbel pech dus voor Ronald Grotenbreg. Op Vaderdag, daar kon zijn zoon en tevens assistent Mats ook niets aan doen.

Uitgelicht

Digitale krant