Afbeelding

IJsclub De Hoeken viert 50-jarig bestaan

Algemeen

IJZENDOORN - IJsclub De Hoeken in IJzendoorn viert haar 50-jarig bestaan op 7 juli met een receptie en een barbecue voor genodigden, haar vrijwilligers en sponsors. Het bestuur hoopt, dat de aanwezigen onder zomerse omstandigheden in zijn clubhuis aan de Saneringsweg herinneringen kunnen ophalen aan de afgelopen jaren.

Vijftig jaar geleden ontleende de ijsclub haar naam aan sportpark De Hoeken. Aanvankelijk was het plan om de ijsbaan hier te realiseren, maar de ondergrond bleek niet waterdicht. Vervolgens streek de ijsclub neer op de Pottum. Voordat de ijsbaan aan de Pottumsestraat in IJzendoorn kon worden geopend moest er heel wat gebeuren. Ook toen al door heel veel vrijwilligers. Er moesten honderden meters kabel worden gelegd, er moest een kantine komen en rond de ijsbaan beplanting worden aangelegd om wind en kou beter te kunnen trotseren. Er hing de eerste periode geen winter voorbij of er werd geschaatst. Toch bleef De Hoeken weinig bespaard. Zo werd in 1990 door een storm de gehele kantine weggevaagd, een paar keer werd er ingebroken en in verband met perenvuur moest de beplanting rond de baan worden gekapt. De door de storm weggevaagde kantine werd vervangen door de oude Ochtense kleuterschool Het Kwetternest. Hier kwam de ijsclub goedkoop aan, omdat deze toch al moest worden afgebroken.

Enkele jaren geleden kreeg de ijsclub te horen, dat ze de lokatie aan de Pottumsestraat moest verlaten. Na lang zoeken kwam de nieuwe lokatie aan de Saneringsweg in beeld, waar drie jaar geleden een nieuw clubhuis en een nieuwe ijsbaan werd gecreƫerd, opnieuw met inzet van veel vrijwilligers en sponsors. In haar geschiedenis heeft De Hoeken vaak nationale en regionale schaatswedstrijden georganiseerd.

De receptie begint op 7 juli om 15.30 uur. Ook leden en oud-(bestuurs-)leden zijn welkom. Gevraagd wordt zich voor 3 juli aan te melden via het mailadres info@de-hoeken.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uitgelicht

Digitale krant