Logo gemeentenieuwsonline.nl
Twee communicanten overhandigen de cheque
Twee communicanten overhandigen de cheque

Communicanten in actie voor stichting Leergeld

ELST - Op zondag 3 juni kwamen de communicanten en hun ouders, broertjes en zusjes samen in de Sint-Werenfriduskerk in Elst voor de terugkomviering.

Voor hen en de andere kinderen was er een kinderwoorddienst, waarbij het verhaal ‘De mooiste vis van de zee’ werd gelezen. Daarin ontdekt de gierige vis Regenboog hoeveel geluk het uitdelen van zijn kleurige schubben oplevert.
Het verhaal was niet zomaar gekozen, omdat de kinderen zich tijdens de voorbereiding op de communie zelf ook van hun gulle kant hebben laten zien. Met het verrichten van allerlei klusjes (boodschappen doen, afwassen, opruimen et cetera) hebben zij geld ingezameld in door henzelf versierde doosjes. Tijdens de viering van hun eerste heilige communie werden die voor het altaar geplaatst. De inhoud was bestemd voor de stichting Leergeld Oost-Betuwe. Deze stichting stelt kinderen in een armoedesituatie in staat deel te namen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten die van groot belang zijn voor hun (sociale) ontwikkeling.

Aly Smelt van de stichting Leergeld kreeg aan het eind van de viering uit handen van de kinderen een cheque van 225 euro overhandigd. De kinderen werden bedankt voor hun grote en kleine inspanningen, die dit mooie bedrag hebben opgeleverd!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227416&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gemeentenieuwsonline.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=650,651,652,653,654,666,667" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>