Team 1 jongens Hervormde School (foto: P.J. Bakker)
Team 1 jongens Hervormde School (foto: P.J. Bakker) Foto: PJ Bakker

Hervormde School opnieuw schoolvoetbalkampioen

Algemeen

OCHTEN - Op vrijdag 13 april stonden liefst drie teams van De Hervormde School in de halve finale van het schoolvoetbaltoernooi in Ochten. Het jongensteam van groep 8 werd voor de tweede keer op rij kampioen.

De meisjes van team 1 speelden tegen de Eben-Haëzer school uit Lienden. Toen het laatste fluitsignaal had geklonken stond het 1-1, waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. De Eben-Haëzer school nam de penalty’s net iets beter, zodat de meiden van De Hervormde School de troostfinale moesten spelen tegen de Prins Willem-Alexanderschool uit Echteld. Die wedstrijd werd overtuigend met 4-0 gewonnen.

De Jongens van De Hervormde School 2 speelde de halve finale tegen De Wegwijzer 2 uit Kesteren en bogen een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Helaas was de Houtkoperschool in de finale net iets te sterk voor de jongens van groep 7. Maar een tweede plek is ook een prachtig resultaat.

Dat de jongens van groep 8 goed kunnen voetballen, was al langer bekend. Dit team werd vorig jaar al kampioen en moest het nu opnieuw laten zien. De halve finale tegen de Eben-Haëzer school uit Lienden werd overtuigend met 4-1 gewonnen. De finale tegen Het Kompas werd een spannende wedstrijd. De Hervormde School was duidelijk beter, maar de keeper van de tegenpartij hield zijn doel lang schoon. Uiteindelijk was het Derrick van den Heuvel die met een bekeken boogbal de keeper wist te verschalken. Het werden nog een paar spannende minuten, maar de ploeg hield stand en sleepte voor het tweede jaar op rij het kampioenschap binnen.

Uitgelicht

Digitale krant