VIPS Elstars Pinkstertocht
VIPS Elstars Pinkstertocht Foto: Christa van Kleef

Op eerste pinsterdag wandelen in de Overbetuwe

Algemeen

ELST - Op eerste pinksterdag om 07.00 uur gaat voor de vijfde maal de Elstars Pinkstertocht van start. Het bestuur en hun vrijwilligers verwachten zo'n duizend wandelaars. Inschrijven is reeds mogelijk via www.elstars.org. Voor de leden van wandelsportvereniging Elstars is er een speciaal VIP-arrangement.

Vanwege het eerste lustrum is er een unieke Elstars medaille met mogelijkheid tot graveren van de naam, aantal kilometers en de gelopen tijd op de achterzijde. Dit fenomeen is afkomstig uit de runnerswereld en zeker toepasbaar voor de wandelaars.

Nieuw is de 50 km, dit omdat er in de regio weinig wandeltochten zijn waarbij het trainen van de 50 km mogelijk is. De KWBN is hiermee erg in haar nopjes. Verder is er weer door de Elstars ‘Paadjesmakers’ gewerkt om de 40 km te vernieuwen.

De eigen ‘Elstars Rust’ in Homoet is verhuisd naar een bijzondere locatie: Landgoed Schoonderlogt. Neemt niet weg dat het op de overige rustpunten, tijdens de Pinkstertocht en de start/finish PV De Toekomst op sportpark De Pas in Elst, goed toeven is.

Uitgelicht

Digitale krant