Links Elstenaar Raël Vaquier Droop

Goud, zilver en brons voor Bushi Arnhem op NK -15

Algemeen

ARNHEM/ELST - Drie judoka’s van Bushi Arnhem stonden op het podium op een van de belangrijkste judotoernooien van het jaar voor de jeugd tot 15 jaar: het NK. Elstenaar Raël Vaquier Droop behaalde een zilveren plak, Faye Tempel werd kampioen en Faye Hensen en behaalde brons.

Vijftien judoka’s van Bushi Arnhem hadden zich geplaatst voor het NK -15 en zij gingen afgelopen zaterdag in Leek de sportieve strijd aan in de hoop een podiumplek te bemachtigen. Faye Tempel (-48 kg) werd op overtuigende wijze Nederlands kampioen, doordat ze zich met goed judo naar de finale vocht. Faye Hensen (-44 kg) won brons en Elstenaar Raël Vaquier Droop (-46 kg) vocht zich naar zilver na een spannende finale. Naomi de Ruiter, Yven Wehman, Elena Renes en Anouk de Kruiijff verloren helaas de strijd om het brons, maar hebben allen door hun mooie vijfde plaats een beloftestatus behaald.

Bushi Arnhem mag trots zijn op een mooie brede jeugdselectie die zich goed ontwikkelt. Voor de clubs is het belangrijk dat de judoka’s elkaar steunen bij winst en bij verlies. Op dit NK is dat zeker weer het geval geweest en zijn wij trots op al onze judoka’s. Meer informatie over judo en Bushi Arnhem staat op de website en facebook.