Logo gemeentenieuwsonline.nl

De Okkernoot op ontdekkingsreis in nieuwste technologie

ZETTEN - De leerlingen van de Okkernoot gingen vorige week op ontdekkingsreis door de nieuwste technologieën zoals 3D design en 3D printen en onder andere Virtual Reality. Dit deden zij met de zogeheten 'biebbus', workshop on wheels. Dat is een biebbus vol digitale nieuwigheden.

Onze maatschappij wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen op dit gebied gaan snel. Dit vraagt om ander onderwijs. Onderwijs waarbij er naast kennis ook aandacht is voor vaardigheden en inzicht. De Okkernoot biedt de leerlingen een combinatie van kennis, vaardigheden en inzicht, waardoor ze beter leren omgaan met de complexiteit van de 21e eeuw. Het zogeheten IPC-onderwijs. Met IPC werken leerlingen verder aan hun vaardigheden en zelfvertrouwen en ontdekken ze volop hun eigen talenten. Het is daarbij onmisbaar dat kinderen ook begrip voor elkaars leren hebben. Ze leren zich verplaatsen in de belevingswereld van klasgenoten en in die van andere mensen, dichtbij en ver weg.

De Okkernoot uit Zetten vindt het daarnaast belangrijk dat kinderen kennis maken en bekend raken met de nieuwste digitale en technologische ontwikkelingen. Zo leerden de kinderen van groep 5/6 en 7 en 8 met de 'workshop on wheels' omgaan met programmeren, robotica en mediavormgeving met de nieuwste apparatuur en bijzondere gadgets.

De kinderen waren zeer enthousiast bezig met onder andere het 3D ontwerpen van een stad of gebouw, en zelf bedachte gebruiksvoorwerpen die met een 3D printer gemaakt kunnen worden. Ook werd er met plezier gewerkt met het zogenoemde 'green screen'. Hiermee werden allerlei filmische vormgevingen bedacht en toegepast en ontstonden de meest bijzondere special effects.

Op deze manier kwamen De Okkernoot leerlingen verschillende toepassingen tegen die zij in de toekomst kunnen en gaan gebruiken.

Meer berichten