3e Plaats voor leerlingen CBS Rehoboth Ochten bij Gelderse Schooldamkampioenschap
3e Plaats voor leerlingen CBS Rehoboth Ochten bij Gelderse Schooldamkampioenschap Foto: CBS Rehoboth

Derde plaats CBS Rehoboth uit Ochten bij het Gelders kampioenschap schooldammen

Algemeen

OCHTEN - Zaterdag 10 februari werd in het Dorpshuis in Ochten het Gelders Kampioenschap Schooldammen gespeeld. Door middel van voorrondes in de halve finales van Gelderland hadden 14 welpenteams en 17 pupillenteams zich weten te plaatsen voor deze finale. De kinderen kwamen dan ook uit alle hoeken van Gelderland naar het Dorpshuis in Ochten.


Sem van Rees, Joël Schouten, Fabiënne Groote, Jamie en Marjory Feyt kwamen uit voor het pupillenteam van christelijke basisschool Rehoboth uit Ochten. Ze wisten als team slechts twee wedstrijden te verliezen, één remise te spelen en de overige vier wedstrijden te winnen. Uit zeven wedstrijden behaalden ze daarmee in totaal negen punten, wat goed was voor een derde plaats in deze Gelderse finale. Het team kreeg niet alleen een prachtige beker, maar heeft zich hiermee ook geplaatst voor de halve finales van Nederland.
Het kampioenschap voor de pupillen werd welverdiend gewonnen door de Alfons Ariens school uit Harderwijk met maar liefst 13 punten, gevolgd door de Mr. G Propschool uit Lochem met elf punten. Bij de welpen ging de kampioenstitel naar de GJ vd Brinkschool uit Wageningen met ook dertien punten! De tweede plek met tien punten ging naar het Jenaplan Sint-Joseph ook uit Wageningen en de derde plaats, ook met tien punten, maar met iets lagere weerstandspunten dan de nummer twee, was voor CBS De Nederwoud uit Lunteren.

Uitgelicht

Digitale krant