Silke Verwoert wint brons
Silke Verwoert wint brons

Brons voor DGV

Algemeen

DODEWAARD - Op zaterdag 10 februari gingen vier turnsters van DGV Dodewaard naar Doetinchem. Zij turnden hier hun districtsfinale regio Oost, 3e divisie. Bij deze wedstrijd streden zij om een plekje in één van de halve finales van de landelijke wedstrijden.

Eerst turnden Ilse Pouwels (Pupil 1) en Luna van der Goes (Pupil 2). Ilse liet 2 mooie sprongen zien wat haar de 1e plaats bij dit onderdeel opleverde. Ook haar vloeroefening was een plaatsje in de top 3 waard. Ilse turnde voor het eerst een radslag op de balk, maar moest deze helaas ook een keer verlaten. Uiteindelijk werd Ilse keurig 6e, wat ruim voldoende was om zich te plaatsen.
Bij Luna waren juist de balk en brug haar beste toestellen. Op vloer en sprong liet ze wat puntjes liggen. Van de 32 turnsters in haar wedstrijd mochten er 14 door. De ontlading was groot toen Luna’s naam als laatste werd genoemd waardoor ook zij de halve finale mag turnen.

De wedstrijd daarna was het de beurt aan Silke Verwoert en Eva van Voorst (Jeugd 2). Zij begonnen sterk met ieder een mooie balkoefening waarmee ze 5e en 6e werden. Na hun vloeroefeningen sprongen zij allebei een half in half uit. Silke werd hiermee tweede op sprong. Na vier toestellen moesten Silke en Eva lang wachten op de prijsuitreiking, maar deze was het wachten waard! Silke’s naam werd verrassend genoemd voor de bronzen medaille en zij mocht op het podium plaatsnemen. Eva werd 7e waardoor ook deze twee jeugdturnsters mee gaan naar de halve finale!

Met vier turnsters deelnemen en dan met vier turnsters naar de halve finale van het NK. Een fantastisch resultaat voor DGV!

Uitgelicht

Digitale krant