Cella van der Staak
Cella van der Staak Foto: Ton Roksnoer

'Tappen' om stress kwijt te raken

Algemeen

HETEREN - 'Kennismaken met EFT' heet de lezing van Cella van der Staak uit Elst. EFT is de afkorting voor Emotional Freedom Techniques: negatieve emoties worden veroorzaakt door een kortsluiting ergens in het lichaam. Door het kloppen met de vingertoppen op bepaalde meridiaanpunten wordt de storing opgeheven. En kan de energie weer vrij stromen.

Dit is in een notendop het verhaal over de techniek: heel eenvoudig en iedereen kan het leren. Je hoeft er ook niet in te 'geloven' om het te laten werken. Het is een door een amerikaanse psychiater ontwikkelde techniek die algemeen en met veel resultaat wordt toegepast. Voor mensen met trauma's, maar ook voor mensen die last hebben van 'gewone' alledaagse stress.

Cella vertelt over de achtergrond van de techniek en geeft een demonstratie met iemand uit de zaal. Om je er verder in te verdiepen geeft Cella korte en langere cursussen, zie haar website www.newlifepoint.nl. Cella is ook aanwezig op de spirituele markt die wij organiseren in De Bongerd op zaterdag 14 april. Informatie daarover volgt nog.

De volgende bijeenkomst is een lezing door Jan Terlouw, natuurkundige, politicus en schrijver met een lange staat van dienst. Hij zet zich tegenwoordig ook in tegen klimaatverandering. U bent in de gelegenheid van zijn ideeën kennis te nemen op 20 maart in zalencentrum De Bongerd in Heteren 20.00 - 22.00 uur. (entree: volwassenen 7,50 euro en jongeren 5 euro inclusief drankje) (www.spirituele-ontmoeting-heteren.com).

Uitgelicht

Digitale krant