Gregoriaans koor Magna Voce in Oosterhout

Algemeen

OOSTERHOUT - Het Gregoriaans koor Magna Voce start haar optredens van 2018 in de Sint-Leonarduskerk van Oosterhout. Voorganger is pastor F. Bomers.

Het Gregoriaans koor bestaat uit zangers vanuit de voormalige St.Benedictus parochie en zal in het nieuwe jaar ook zijn vleugels uitslaan in de nieuwe parochie. Het koor nodigt zangers uit de nieuw gevormde parochie, die het gregoriaans een warm hart toedragen en ervoor willen ijveren om de gregoriaanse zang te behouden in onze parochiegemeenschap van harte uit om zich bij hen aan te sluiten.

Zaterdag 27 januari is het de vierde zondag door het jaar. Het thema van de viering is 'Durf jij echt te luisteren'. Het Introitus Laetetur cor quaerentium dominum zal door het koor worden gezongen als ook het Alleluia, Offertorium en Communio. De vaste gezangen Kyrie, Gloria, Sanctus en Agnus Dei zullen afwisselend door koor en parochianen gezongen worden, zodat het een viering wordt waarbij gebeden en zang elkaar aanvullen tot een inspirerende viering.

Magna Voce ontmoet een ieder weer graag tijdens haar vieringen in 2018 en voor nu in Oosterhout. De muzikale begeleiding zal worden verzorgd door Harry van Kempen uit Oosterhout aan het orgel, het geheel staat onder leiding van dirigent Rita Branderhorst.

Uitgelicht

Digitale krant