Afbeelding
Foto: jerke Kloek

Muziekvereniging Concordia Driel

Algemeen

DRIEL - Waarschijnlijk is het eerder onder uw aandacht gekomen, muziekvereniging Concordia Driel bestaat 100 jaar op 19 mei 2019. "Een prachtige mijlpaal die we niet zomaar voorbij laten gaan!"

Om de geschiedenis in kaart te brengen, is Concordia in samenwerking met de Historische kring Driel, bezig om informatie te verzamelen over de historie van de vereniging. Met als doel de publicatie van een jubileumboek ‘100 jaar Concordia’. Er is al veel informatie, maar er blijven losse eindjes. "Wat zou het mooi zijn als het lukt om de ontbrekende informatie boven tafel te krijgen. Daarom via deze weg onze dringende oproep om uw hulp. Wij zoeken een antwoord op de volgende vragen:

• De betekenis van ons vaandel. Er staan een instrumenten op. Waarom is voor deze gekozen? En wie heeft een foto van het tweede Vaandel gemaakt door de nonnen.

• Informatie over de beschermheren van Concordia, namen, data en foto’s

• Duidelijke (profiel)foto’s van onze dirigenten (zie www.concordia-driel.nl voor lijst)

• Oud foto- of beeldmateriaal, verhalen of ander soort zaken over Concordia Driel

Wij vragen u om te graven in uw geheugen, in oude fotoboeken te neuzen, in gesprek te gaan met anderen en samen op zoek te gaan naar de ontbrekende antwoorden. Graag komen wij langs om uw verhaal vast te leggen of foto’s te scannen. Uiteraard dragen wij nauwkeurig zorg voor uw oude herinneringen. Bel ons en we plannen een afspraak. U kunt uw reactie sturen naar 100@concordia-driel.nl of contact opnemen met Rita Vos 06 16019377 of 026 4743130."

Uitgelicht

Digitale krant