Naam nieuwe fusieparochie: H. Maria Magdalena

Algemeen

BETUWE - Kardinaal Willem Eijk heeft de nieuwe rooms-katholieke fusieparochie in de Betuwe de naam H. Maria Magdalena toegekend. De nieuwe parochie ontstaat doordat de parochies De Levensbron (Lingewaard) en Sint-Benedictus (Overbetuwe) per 1 januari samengaan.

In het derde en vierde weekeinde van augustus zijn vier namen voorgelegd aan de parochianen. Dat waren Maria Onze Lieve Vrouw van de Bloeiende Betuwe, H. Werenfried, H. Maria Magdalena en H.H. Werenfried en Willibrord. De beide Maria-namen leverden de meeste stemmen op. De naam van de H. Maria Magdalena werd het meest 'parochiebreed' gedragen.

Maria Magdalena wordt gezien als een mooie naam voor de nieuwe parochie. De naam is nieuw voor zowel De Levensbron als St. Benedictus. Bovendien heeft paus Franciscus haar de Apostel van de Hoop genoemd. Zij was immers tijdens Zijn leven en sterven bij de Heer, zij was een van de eerste getuigen van Zijn verrijzenis. Het missionaire karakter van de betekenis van het leven van Maria Magdalena spreekt de betrokkenen uit beide parochies aan.

Uitgelicht

Digitale krant