Veel belovende start voor Dovol

DODEWAARD - De volleybalcompetitie startte dit weekend weer en de eerste wedstrijd van het seizoen leverde al direct een waar spektakel op waarbij Dovol en Setash elkaar geen enkele punt gunden.

De voorbereiding op het seizoen bij Dovol was niet echt optimaal te noemen, omdat verschillende spelers niet beschikbaar waren om oefenwedstrijden te spelen door late vakantie planningen. Dit resulteerde in wat afwachtend spel in de eerste set. Setash gebruikte duidelijk de harde aanvalskracht om te scoren en wist verdedigend veel op te vangen. Echter Dovol groeide toch langzaam in het spel. Dit leverde de toeschouwer veel kijkgenot op en Dovol dichtte bij 18-18 het gat. Via 24-24, wat aangeeft dat de krachten van de teams uiteindelijk niet voor elkaar onderdeden, was de eindstand in het voordeel van Setash met 26-24.

In de tweede set bleven de teams om elk punt vechten en waren er ongelooflijke spelmomenten om de bal van de grond te houden. Via 13-13 en 18-18 werd de setstand voor Dovol 22-25.

Na een vertraagde start van de derde set door een haperende DW-formulier kwam Dovol snel op een 12-5 achterstand. Deze werd door een goede opslagserie weer ingehaald en wederom stonden de teams gelijk: 15-15. Hiervandaan weer een gelijk opgaande strijd waarbij de geluksfactor bij 28-26 in het voordeel van Setash was.

Het laat zich bijna raden: ook in de vierde set werd er geknokt om iedere bal. Helaas liet Dovol zich uit het ritme halen door zich te bemoeien met de beslissingen van de scheidsrechter. Hierdoor was de focus niet op het spel en hiervan werd gretig gebruikt gemaakt van Setash die de laatste set 25-22 beƫindigde.