Afbeelding

Kanjerdag op Lammerts van Buerenschool in Zetten

Algemeen

ZETTEN - Voor de derde keer konden de kinderen van de Lammerts van Buerenschool op woensdag 20 september genieten van hun jaarlijkse Kanjerdag.

De school is een zogeheten Kanjerschool, waar dagelijks wordt gewerkt aan vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect. Eén dag per jaar blijven de reken- en taalboeken dicht en gaat op allerlei manieren alle aandacht uit naar positief omgaan met anderen, dichtbij en verder weg. Op deze dag deden de peuters van Peuterpret voor het eerst op hun eigen manier mee.

Traditiegetrouw opende directeur Jos Schoenmakers de dag en ruim 200 kinderen zongen uit volle borst het schoollied, terwijl een groepje meiden er een dansje bij maakte. Er waren groepen samengesteld uit kinderen van verschillende leeftijden en zij gingen in op verschillende plekken diverse kanjeroefeningen doen. Daarbij was het belangrijk om samen te werken en elkaar te helpen. Vertrouwen hebben in elkaar was daarbij onmisbaar!
Hierna smulden de kinderen van overheerlijke tulbanden die verschillende ouders hadden gebakken.

Na de pauze lieten de kinderen ook de omgeving van de school merken dat de school een echte Kanjerschool is! De kleuters maakten een prachtige uitnodiging voor opa en oma om een kijkje te nemen op school. De mensen in de buurt kregen een zelfgemaakte verrassing, andere kinderen gingen voorlezen bij peuters en een groep ging op bezoek bij de bewoners van het Witte Huis in Zetten.
De dag werd afgesloten met het smullen van een berg heerlijke, zelfgebakken pannenkoeken. Alle kinderen kijken nu alweer uit naar de vierde Kanjerdag!

Uitgelicht

Digitale krant