Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vredeszondag over een boer in Bethlehem

ELST - Op zondag 24 september 10.00 uur gaat dominee Henri Veldhuis uit Culemborg voor in de ochtenddienst in de Grote Kerk van Elst Gld.

Dominee Veldhuis is betrokken bij het project Tent of Nations (www.tentofnations.nl). Tent of Nations in Bethlehem is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto: ‘Wij weigeren vijanden te zijn’. De familie Nassar weigert zich te laten opsluiten in slachtofferschap, maar organiseert allerlei programma’s voor Palestijnse kinderen, jongeren en vrouwen waarin zij gemotiveerd worden zich op een constructieve wijze in te zetten binnen hun eigen samenleving.
Intussen komen er jaarlijks duizenden mensen van over de hele wereld naar de boerderij om daar te helpen en inzicht te krijgen in de situatie waarin Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever verkeren.

Dominee Henri Veldhuis heeft al meer dan tien jaar een inbreng in het debat over Israël en de Palestijnen. Hij schreef de brochure ‘De muur is afgebroken’ - het Israëlisch-Palestijns conflict in het licht van christelijk geloof en internationaal recht (zie ook www.henriveldhuis.nl).

Hoe om te gaan met conflicten is een belangrijk thema van de dienst op Vredeszondag 24 september.

reageer als eerste
Meer berichten