Efkes..... week 26

Algemeen Boer Phlipse

Trui en ik hadde ons krek mit onze gemoteriseerde sleurhut genesteld op een deur de Gemeente aongeweze plekske in een klein dèrpke in Oosterijk, toen aon ut begin van den aovond een trekker mit sleurhut arriveerde.

Een wel heel bijzondere combinaotie want een kjel van rond de zestig bestuurde de trekker en in een royaole bureaustoel, gemonteerd op een iezere balk een dikke meter achter die kjel, wier nao enige ontmanteling zien vrouw zichbaor.

Een flinke tànte want zonder zien hulp zag ze gin kàns um uut die stoel te komme. De sleurhut die ut stel achter de trekker hah geknup was nog krek nie van veur den oorlog mar ok nie van veul jaore de nao. Een onogelijk klein vehikel mit op de achterkànt een groot bord waorop mit grote zwarte letters "tractor" was geklodderd.

Op de veurkant van de sleurhut zat een grote sticker geplek van één of àndere lederhoosevereniging uut een ànder deel van Oosterijk. Des te vrimder was ut dah die kjel gin lederhoose droeg mar een grieze wollige korte boks die vast zat aon een paor stevige galge. En die galge ware gin overbodige luxe want zonder was die boks nooit over zien dikke pens blieve zitte.

Ut gevolg was wel dah zien boks in ut kruus wel erg strak kwam te zitte en zien mannelijkheid hevig zichbaor in de knel zat.

Toen tie ons efkes laoter heel vriendelijk aonsprak vebaosde ut ons dan ok dattie nie mit een hoge piepstem wauwelde.

Mar wattie ons in dah korte gesprek ok duidelijk probierde te make wete we tot op de dag van vandaag nog steeds nie want hij lulde een soort Bètuws dialect mar dan op zien Oosteruijks en daor was gin touw aon vas te knope.

Efkes laoter krope ze same in die sleurhut en nao een uureke heurde we een hels kebaol asof ze de binnekant aon ut vebouwe ware, mar bliekbaor wier ut nesje in mekaor gezet want kort daornao was ut muusstil. En waor wij deurgaons rond een uur of nege wakker hope te worde werde we de volgende mèrge al um 7 uur wakker gemak deur de "bouwaktiviteite" van de buure.

En adde dan toch nie mir kun slaope dan wilde dah bijzondere stel ok wel wir zien vetrekke. De vrouw wier mit de nodige moeite wir in de bureaustoel geperst, de kjel huppelde in zien strakke outfit nog een keer rond de sleurhut en kroop achter ut stuur.

Nog efkes een laotste hartelijke groet nao ons en daor stoof ut exentrieke echpaor wir de wije wereld in.

Boer Phlipse

Uitgelicht

Digitale krant