Kameraadschappelijk volleybal, maar wel voor de winst

DODEWAARD - Als nummer vijf van de ranglijst ging Dovol op bezoek bij nummer vier van de ranglijst Evoba met de hoop deze situatie om te kunnen draaien. Uit eerdere ontmoetingen is wel bekend dat de kwaliteiten gelijkwaardig zijn; dus…

Op bezoek bij EVOBA heeft Dovol moeite met de kleine, lage sportzaal. Ook in deze wedstrijd wist Dovol pas bij Evoba in de buurt te komen bij de stand 18-18. Na een paar directe punten van Evoba werd wederom een gat geslagen wat niet te dichten viel: 25-20. In de tweede set wist Dovol tot twee keer toe een opgelopen achterstand van vier en vijf punten in te halen, maar dit kostte te veel kracht om de set goed af te ronden: 25-18.

In de derde set werd door K. Marcelis dankzij een opslagserie een comfortabele voorsprong gecreëerd van 1-10 die door Dovol behouden kon worden dankzij oplettend en attent spel: 11-25. Deze "flow" werd zeker in het begin van de 4-de set doorgezet. Evoba kwam echter sterk terug door harde aanvallen die wel gestopt werden, maar uiteindelijk knalhard tegen het lage plafond kwamen. Hierdoor liep Evoba vlot in, maar niet snel genoeg: 23-25.

De beslissende vijfde set gaf tot de 5-5 een spannend beeld, maar toen pakte Evoba het duidelijk beter op. Na de veldwissel keek Dovol met 2 voor aanvallers tegen een erg hoog blok aan wat op geen enkele manier dan ook te passeren was: 15-5.