Afbeelding

Een diepere kijk in de ogen

Algemeen Zaken Nieuws

Ogen zijn een van de belangrijkste zintuigen die we hebben. Maar wat als er iets mis mee is?

Blindheid

Jaarlijks krijgen duizenden Nederlanders te horen dat ze een oogziekte hebben waardoor ze mogelijk blind kunnen worden. Vaak wordt deze diagnose (te) laat vastgesteld. Hierdoor kan dit proces onomkeerbaar zijn! Er is nú een nieuw apparaat waarmee wij vroegtijdig oogziekten kunnen opsporen: de OCT.

OCT-scan     

Sinds begin februari is Optiek en Optometrie Overbetuwe uit Herveld, als één van de weinige optiekzaken in Nederland, in het bezit van een Optical Coherence Tomograph, oftewel OCT. Dit maakt een gedetailleerde scan van de binnenkant van het oog: het netvlies, de oogzenuw, de vaatstructuur en de verschillende vezellagen.

Met de komst van deze nieuwe oogscanner is Optiek en Optometrie Overbetuwe in staat om vroegtijdig oogziektes op te sporen zoals Glaucoom en Macula Degeneratie, maar ook oogschade bijvoorbeeld veroorzaakt door Diabetes Mellitus (suikerziekte) of Multiple Sclerose.

Kleinste details

Dankzij de OCT-scan worden zelfs de kleinste details van het oog zichtbaar. Delen die beschadigd zijn kunnen eenvoudig worden opgespoord. Deze scan is geheel pijnloos. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van licht. Er komen dus geen druppels of medische handelingen aan te pas. In minder dan 15 minuten is uw oog in kaart gebracht.

Afspraak

Geïnteresseerd in een (preventieve) scan van uw ogen? Mail (info@optiekoverbetuwe.nl) of bel (0488 – 422800) en vraag naar Hans of Maaike.

Uitgelicht

Digitale krant