Harry Sacksioni. (foto: Hans Jaspers)
Harry Sacksioni. (foto: Hans Jaspers) Foto: Hans Jaspers

Onvergetelijk concert van meesterpianist Harry Sacksioni

Algemeen

DRIEL - ‘While My Guitar Gently Weeps’, van de Beatles, was onder andere de ontroerende toegift van het  optreden van Harry Sacksioni op zondag 21 april. 

Ruim 400 bezoekers genoten 21 april in Driel voor 200 procent van het solo-optreden van de befaamde gitarist Sacksioni. Er waren nog veel meer geïnteresseerden die dit unieke 50-jarig jubileum-concert hadden willen bezoeken, maar de werkgroep Blije Concerten Driel had moeten besluiten, de beschikbare plaatsen als limiet te houden. 

Harry Sacksioni sprak z’n bijzondere waardering uit voor de ontvangst en organisatie van dit concert door de vrijwilligers van de Blije Kerk. Meestergitarist Sacksioni bracht in dit 50 jaar optreed-jubileum veel evergreens, die de bezoekers aanspraken en in beweging zette. De energieke, creatieve gitarist deelde met de bezoekers ook zijn zeer persoonlijke en ook maatschappelijke opvattingen. 

Direct na de pauze zei Sacksioni: “We leven in een maatschappelijk waardeloze tijd; daarom om de moed erin te houden; bijvoorbeeld met het hoopvolle Beatlesnummer ‘Always Look on the Bright Side of Life’.” In de toelichtende praatjes tussendoor, verduidelijkte Sacksioni ook de mogelijkheden van zijn diverse gitaren en zijn speelwijze.
Terecht schreef de jury bij de uitreiking van de Edison over de Nederlandse wereldster Sacksioni: ‘een collage van vingervlugheid, muzikale elegantie en gevoel’.

Uitgelicht

Digitale krant