De familie Gerritsen tonen trots hun koe en kalfjes
De familie Gerritsen tonen trots hun koe en kalfjes

Coba is de nieuwe Miss Over-Betuwe

Algemeen

OVERBETUWE - De tienjarige Coba 109 van melkveehouder Eugene Hoppenreijs uit Elst mag zich een jaar lang Miss-Overbetuwe noemen. De fraaie melkkoe won vorig week de hoofdprijs van de videokeuring die de fokclub Over-Betuwe had georganiseerd. 

Tijdens een videokeuring worden koeien voor het oog van een videocamera gepresenteerd en beoordeeld een jurylid. De video wordt op een gezellig avond getoond en daar wordt ook de winnaar bekend gemaakt. ‘Ik ben onder de indruk van Coba omdat ze er voor een tien jaar oude koe nog zo jeugdig uit ziet, zo sterk stapt en een mooi uier heeft’, zo legt jury Anke Wismans uit. De melkveehoudster uit het Brabantse Oosthout beoordeelde ook de prestaties van kinderen die kalfjes lieten zien. Zo waardeerde ze het optreden van Lana en Noa Gerritsen uit Gent. ‘Ze zorgden er voor dat de kalfjes zo fraai mogelijk voor de camera werden getoond’, zo prees Anke.

Drie reservetitels 
voor de familie Giesen

Anke Wismans plaatste de algemeen kampioene Coba op kop van de rubriek met de oudste koeien. De zes jaar oude Lucky Shot 114 van de familie Giesen uit Angeren werd tweede. Bij de koeien in de middenklasse waren het eveneens de families Hoppenreijs en Giesen die de prijzen verdeelde. Natrop 99 won, Het meer Chanelle 3 van Giesen kreeg de reservetitel. Bij de koeien die voor het eerst hadden gekalfd ging de hoofdprijs naar Hibma Bloesem 3 van de familie Derksen uit Herveld. Ook hier ging de reservetitel naar de familie Giesen met hun jonge koe Het meer Lucky Shot 182.

Aan de videokeuring namen tien melkveebedrijven uit de gemeente Over-Betuwe deel die 25 dieren toonden aan de jury.

Coba 109 wordt getoond aan de jury en cameraman

Uitgelicht

Digitale krant