Samen genieten van de 3-gangenlunch bij De Onvergetelijke Kookclub Elst.
Samen genieten van de 3-gangenlunch bij De Onvergetelijke Kookclub Elst. Foto: Marian Drent

De Onvergetelijke Kookclub Elst gaat lokaal verder!

Algemeen

ELST - De Onvergetelijke Kookclub was oorspronkelijk een initiatief van Alzheimer Nederland gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Al sinds de start van 2024 gaat De Onvergetelijke Kookclub lokaal verder met haar activiteit. Dit houdt in dat we nu een lokale kok hebben voor de kookclub en ook de financiering zelf moeten regelen. Alzheimer Nederland ondersteunt alle kookclubs in Nederland dit jaar nog wel.

De kookclub is bedoeld voor (zelfstandig wonende) mensen met dementie en hun mantelzorger of maatje. Samen met de kok en de onmisbare vrijwilligers van de kookclub wordt er maandelijks een 3-gangen lunch bereid en ook samen gegeten. De kookclub biedt naast lekker eten ook een warme en veilige omgeving om contacten te leggen en ervaringen te delen.

Onze kok is nu Renate Buitenhuis. Zij heeft veel ervaring met het koken mét en koken vóór mensen met dementie. De Onvergetelijke Kookclub streeft ook naar het gebruik van enkel biologische producten en gerechten die aansluiten bij de mediterrane keuken, passend bij mensen met dementie en een gezonde levensstijl.

Bij een diagnose dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste worden deelgenomen aan deze leuke kook-activiteit.

Inlichtingen en aanmelden voor de Kookclub: m.van.beek@alzheimervrijwilligers.nl of bel 06-44986453.

Uitgelicht

Digitale krant