Suzanne Bas en Maaike van Beek presenteren het Soeptafel lustrumboek. (foto: Lisette Bossert)
Suzanne Bas en Maaike van Beek presenteren het Soeptafel lustrumboek. (foto: Lisette Bossert) Foto: Lisette Bossert

De Soeptafel lustrumboek

Algemeen

ELST - De Soeptafel bestond in oktober 2023 vijf jaar. Omdat er in vijf jaar tijd meer dan 80 verschillende soepen zijn gemaakt besloten Suzanne Bas en Maaike van Beek, initiatiefnemers van dit sociale project voor zelfstandig wonende ouderen, om van de recepten een mooie bundel te maken. 

Via Overbetuwe Doet ontvingen zij een groot deel van de kosten voor het drukken van dit boek. Zowel gasten als vrijwilligers vertellen in het boek over wat De Soeptafel voor hen betekent. Lisette Bossert, culinair inspirator en trainer voor de zorgsector, verzorgde het voorwoord. 

Op vrijdag 15 maart werd het boek ‘Koken met De Soeptafel’ aan alle gasten, vrijwilligers en genodigden gepresenteerd op een zeer feestelijke middag, muzikaal omlijst door Spoom, een kwartet van het a capellakoor Between Two Rivers uit Elst.
De Soeptafel is iedereen dankbaar die een bijdrage, in welke vorm dan ook, heeft gegeven. Het boek is ter inzage in de Openbare Bibliotheek Elst gelegd en in De Ruimte. Er zijn ook enkele exemplaren te koop.
Wilt u ook graag een keer mee ‘Soeptafelen’ of meer informatie? Neem dan contact op met Maaike via telefoon: 06-44986453 of mail: mvanbeek1966@gmail.com..

Vanwege grote belangstelling voor De Soeptafel zijn we ook op zoek naar een vrijwilliger die maandelijks kan helpen met de afwas en hand- en spandiensten. Je krijgt er veel waardering, gezelligheid en een lekkere soeplunch voor terug.

de soeptafel is sinds 2021 verbonden aan de stichting ontmoeten en verbinden Elst. De Soeptafel heeft ook een eigen website: www.soeptafel.nl. Daar staan de actuele data waarop de soeptafel plaatsvindt vermeld.

Uitgelicht

Digitale krant